T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / BUHARKENT - Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Esin Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Esin Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon
0 256 391 5033
Belgegeçer
0
WEB
https://buharkentaihl.meb.k12.tr
Adres
Menderes Mah. Fevzi Çakmak Cad. No1 Buharkent Aydın
Vizyon
Evrensel eğitim ve öğretim ilkeleri doğrultusunda bilgi temelli bir toplum için değişmeyi sağlayacak millî ve manevî değerlerle donanmış kuşaklar yetiştirerek bilgi ve becerinin toplumsal refaha dönüşmesine öncülük eden bir kurum olmaktır.
Misyon
Düşünme, anlama, araştırma ve sorun çözme yetkinliği gelişmiş; bilgi toplumunun gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanmış; millî kültür ile insanlığın ve demokrasinin evrensel değerlerini içselleştirmiş; iletişime ve paylaşıma açık, sanat duyarlılığı ve becerisi gelişmiş; öz güveni, öz saygısı, hak, adalet ve sorumluluk bilinci yüksek; gayretli, girişimci, yaratıcı, yenilikçi, barışçı, sağlıklı ve mutlu bireylerin yetişmesine ortam ve imkân sağlamaktır.
Başarılar
Okulumuz öğrencilerinden Yasin ERGÜN, Aydın İl Merkezinde düzenlenen Genç Bilaller Ezan Yarışmasında il üçüncüsü olmuştur. Kız öğrencimiz Dilan GÖNHAN Aydın´da yapılan kros müsabakalarında il 4. sü olmuş ve bölge finallerine katılmaya hak kazanmıştır. 12.sınıfta YKS sınavlarına giren 7 öğrencimizden 5´i çeşitli üniversite bölümlerini kazanmıştır.
Öğretmen :12
Öğrenci :85
Derslik :4
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :568
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Saatler
08:30 14:50(Ortaokul) 15:40(Lise) 17:00 Destekleme ve Yetiştirme Kurs Çıkışları
Isınma
KALORİFER
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
ÖĞRENCİ SERVİSLERİYLE TAŞIMA
Servis Bilgisi
OKULUMUZ AYDIN-DENİZLİ ANA YOLU ÜZERİNDEDİR. DIŞARIDAN GELEN MİSAFİRLER İÇİN SERVİSE GEREK YOKTUR. YÜRÜME MESAFESİNDEDİR.
Yerleşim Yeri
İLÇEMİZ AYDIN DENİZLİ KARAYOLU ÜZERİNDE ŞİRİN BİR KENTTİR.YENİ AÇILAN ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ İŞYERLERİ, ÜNİVERSİTESİ VE SPOR TESİSLERİYLE HIZLA GELİŞMEKTEDİR.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
iLÇE MERKEZİNDE
Kontenjan Bilgileri
34
Sportif Etkinlikler
Okulumuz 2021-2022 Eğitim öğretim yılında koşu yarışmasında Aydın İl 4.sü olmuştur. Ayrıca Bocce ve kros müsabakalarında Buharkent ilçe 1.si olmuştur.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır