T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / BUHARKENT - Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Esin Anadolu İmam Hatip Lisesi

Nis

Kaanlar Süt ve Gıda Sanayii A.Ş. ile şehidimizin kıymetli eşi sayın Sevil ESİN'in katkılarılarıyla okulumuzun bahçesinde anlamlı bir iftar yemeği düzenlendi.

Okulumuzun öğretmen ve öğrencileri tarafından okul bahçemiz iftar öncesi çok güzel bir şekilde hazırlandı.

Okul bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine İlçe Kaymakamı sayın Cuma Omurca, Buharkent belediye başkanı sayın Mehmet Erol, ilçe milli eğitim müdürü sayın Cavit Baştürk, okul müdürleri, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşlar ile Denizli'den işinsanı sayın Mustafa Namlı katıldı.

Kur’ân-ı Kerîm tilaveti ve ardından akşam ezanının okunmasıyla birlikte dualar edilerek oruçlar açıldı.

Gerçekleştirilen iftar yemeği sonrasında bir konuşma yapan Okul Müdürü Mehmet Sait DOĞRUER, kısa bir konuşma yaparak iftar programına katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür etti.

Program, yemekten sonra okul bahçesinde içilen çay ve sohbet ile sona erdi.

Mrt

2 Nisan-5 Nisan 2024 tarihleri arasında 12.sınıf öğrencilerine yönelik kamp programı düzenlenecektir. Öğrenciler öğretmenlerin gözetiminde olacak.Dersler 40 dakika soru çözüm ve 10 dakika ara şekilde olacaktır.

08:30-15:40 saatleri arasında sadece soru çözümü yapılacaktır Öğrenciler yapamadıkları soruları öğretmenlere soracaklardır.

Mrt

Rehber öğretmeni Sema Özkırım tarafından öğrencilerin sınav stresleriyle baş edebilmele yöntemleri hakkında 12. Sınıf öğrencilerimize seminer verildi.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümünde okulumuz öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı anma programları düzenlendi.Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program, şiirler ve oratoryo ile devam etti.

Günün anlam ve önemine dair İlçe genelinde yapılan resim, şiir ve komposizyon dallarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ile anma programı son buldu. Çanakkale Şehitlerini şükran ve minnetle anıyor vatan uğruna şehit olan şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.

Şbt

MSÖ Sınav takvimi okul koridorlarına asıldı.

Şbt

Okulumuz son sınıf öğrencilerine Rehber öğretmen Sema ÖZKIRIM tarafından "Etkili Ders Çalışma Teknikleri ve Motivasyon" konulu seminer verildi.

Öğrencilerimizin planlı çalışmanın nasıl olması gerektiği, kitap okumanın ve tekrar yapmanın önemi konularında farkındalıklarını arttırmanın amaçlandığı seminerde öğrencilerimiz konuyla ilgili merak ettikleri soruları sordular ve verimli ders çalışma konusunda bilgi sahibi oldular.

Şbt

12.sınıf rehber öğretmeni Fatoş ÖNEL 29 Şubat 2024 tarihinde veliler ile öğrencilerin durumunu görüşmem üzere toplantı düzenledi.

Yapılan toplantıda sınavların analizleri hakkında velilerimiz bilgilendirildi.

Öğretmen veli işbirliğinin öğrencilerin başarıları üzerinde olumlu etkileri olduğu vurgulandı.

Veliler özellikle kötü alışkanlıklar hakkında bilgilendirildi.

Son sınavlarda daha başarıları olmaları temennisiyle toplantıyı sonlandırdı.

Şbt

Öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmak, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında  bilgi almalarını  sağlamak  amacıyla  düzenlenen geziye  12. Sınıf öğrencilerimiz katıldı.
Gezinin başlangıcında, üniversitenin  tanıtım biriminde görevli olan öğrenciler tarafından konferans salonunda bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda okulun tarihçesi, fakülteler ve bölümler, giriş olanakları, burslar ,sosyal etkinlik alanları, klüpler ile ilgili bilgi verildi.  Ayrıca öğrencilerimiz  merak ettikleri konularla ilgili soruları sorma imkanı buldular. Daha sonra üniversitenin fiziki yapısının tanıtılması amacıyla bir kampüs turu düzenlendi.

Şbt

5 Şubat -13 Şubat 2024 tarihleri arasında 12.sınıf öğrencilerine yönelik kamp programı uygulandı.Öğretmenlerin gözetiminde 08:30-15:40 saatleri arasında  öğrencilerimiz soru çözümü yaptılar.Eksik olan kazanımlarını tamamladılar.